ROB KLERKX & THE SECRET – heerlijke en mooie Americana

Rob Klerkx en Tam Tam hebben wel een match. Niet in de laatste plaats omdat Rob Klerkx Brabander is (Bosschenaar) maar meer om het feit dat Rob Klerkx & The Secret al enkele malen hier gespeeld hebben. Daarnaast duikt Rob hier ook regelmatig met de Undercoversessies op. En heeft onze huisfotografe Josanne de foto’s gemaakt die gebruikt zijn bij hun laatste album en persfoto’s, dus ja, een prima match vinden wij. Hoogtijd dat deze geweldige band weer hun nieuwe songs aan ons laat horen!

Rob Klerkx is bekend door zijn werk als drummer (o.a. Moke, Paulusma), maar is voornamelijk actief als liedjesschrijver en frontman van zijn collectief Rob Klerkx & The Secret. “In essentie ben ik songschrijver, die ook is gaan drummen. Muziek is zo’n ontzettend mooi medium om het over de grote onderwerpen van het leven te hebben. Dat kan uit eigen ervaring, maar hoeft niet. Daar zit mijn passie, het willen delen. Universeel willen zijn, connectie maken met andere mensen. Bij mij doen Damien Rice, de late Johnny Cash, PJ Harvey, Radiohead, Wilco, Nick Cave en Chris Robinson van The Black Crowes dat.”

De muziek die hij maakt wordt vaak beschreven als ‘explosive americana’, maar eigenlijk is het veel meer dan dat. Met zijn band The Secret doorbreekt Rob Klerkx de grenzen van muzikale genres. De band zoekt de juiste balans tussen experimentele muziek en makkelijker behapbare muziek, ook bij hun optredens. De muziek gaat van rechttoe-rechtaan pop tot southern rock met soms psychedelische kanten, beïnvloed door de rijke songwriting historie van Nashville. Klerkx heeft een contract met de Nashville Songwriters Association International en is dan ook regelmatig in Nashville te vinden om met lokale auteurs te schrijven en te spelen.

De band heeft inmiddels zeven albums uit, waarvan het laatste album ‘Fever Dream’ eind 2016 verscheen. ‘Fever Dream’ is wezenlijk anders dan voorganger ‘Magnolia’. Het is een krachtige rockplaat met een psychedelisch randje, die is geïnspireerd door (grunge-)voorbeelden uit de jaren ’90. Rock die een progressieve kant raakt, met als houvast goede songs.

Website       Facebook

Aanvang rond 21:00u.  Entree Gratis

Muziekcafé TamTam
Molenstraat 13
5751 LA Deurne